Earnewâld en omgeving

Het kleine pittoreske dorpje; Earnewâld (Eernewoude) ligt in het prachtige natuurgebied van het Nationaal Park 'De Alde Feanen'. Het dorp en nabij gelegen gebied wordt ook wel 'de parel van Friesland' genoemd.

In Earnewâld en de directe omgeving van ons vakantiehuis zijn o.a. te vinden: winkels, div. horecagelegenheden, zwembaden, div. musea (bijvoorbeeld Kokelhûs of skûtsjemuseum), wandel-, kano- en fietsroutes, pontjes, havens, vaarwater, meertjes, een ooievaar station, een strandje, vogelkijkhutten, uitkijktorens, rondvaartbedrijven en div. verhuurbedrijven van oa boten en fietsen. Voor extra informatie over de omgeving van Earnewâld en activiteiten in Earnewâld kunt u kijken op de website van Earnewald.

 

 

Doordat it Foarhûs centraal gelegen ligt in Friesland biedt dit ook een mooie uitvalsbasis om de provincie verder te ontdekken. Maak bv. een uitstapje naar de waddeneilanden of bezoek de (elf) steden van Friesland.                     
Leeuwarden de Friese hoofdstad is overigens ook nog eens verkozen tot Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.

Niet alleen in de zomer, voorjaar en herfst is het prachtig in Earnewâld maar ook in de winter is het hier fantastisch vertoeven. Als er geschaatst kan worden dan worden de eerste schaatstoertochten van Friesland bij ons in de “achtertuin” georganiseerd namelijk in de Jan Durkspolder. 

Genoeg te doen dus! We hopen u snel in Earnewâld te mogen verwelkomen.

Neem contact op

Manjepetswei 23
9264 TR Eernewoude
Friesland, Nederland

Telefoon: 0511 40 26 74
Email: itfoarhus@gmail.com